Ulvskov – et ståsted at møde livet fra

Her findes Ulvskov i billeder, tekst, visioner osv. vi er altid  i proces med at skabe de bedste rammer for den enkelte og fællesskabet, et dynamisk udgangspunkt og noget vi er særlig stolte af. Vi vil på siden illustrere hvordan vi tænker trygge rammer og høj faglighed i praksis.

Med et ståsted mener vi et trygt hjem for en tid og nogen at komme hjem til. Et ståsted er et sted man stopper op og overvejer sine næste skridt, samt dem man har taget. Vi håber at få lov at gå med endnu flere unge og finde vejen sammen med dem.  Så velkommen på siden og kontakt os endelig hvis der skulle opstå spørgsmål undervejs.

DAB_3659d

Historien om Ulvskov

Et velrenommeret opholdssted, ved Odder syd for Århus. Vi har igennem årene, med anerkendelse, nærvær og tydelighed hjulpet vores unge med at finde brugbare løsninger igennem teenageårene.

Vi har indrettet Ulvskov med ønsket om at det skal føles hjemligt og ikke institutionelt for de unge der bor her. Spørg vi vores unge er de glade for at være her og føler sig inddraget i Ulvskovs hverdag. De peger på at vores de voksne er til at stole på, professionelle og anerkendende voksne. Opholdsstedet drives af en fond, der er intet personale, der har noget økonomisk bundet i stedet – et godt udgangspunkt der sikre at stedets ansatte også stiller krav om ordenlige forhold.

Relationen mennesker imellem

Der arbejdes relationelt, så beboerne på Ulvskov mærker, at der er voksne omkring dem som vil deres bedste -nu og her, som på den lange bane. Relationen mellem unge og voksne varer ofte ved langt ind i den unges voksenliv, hvor kontakten tit bevares. Personalet er modent og af begge køn og er kendetegnet ved at have humoren med sig. Der smiles, grines og snakkes meget på vores sted.

Man kan bo på Ulvskov, hvis man er en ung dreng eller pige mellem 12 og 18 år. Alle der bor på Ulvskov har selv været med til at sige ja til det. Vi vægter kvaliteten i det pædagogiske arbejde højt og vi har derfor  gennem tiden fået mange positive tilbagemeldinger fra kommuner og tilsyn. Vi var blandt de første i landet med til at blive akkrediteret (kvalitets-stemplet) tilbage i 2007.

Når vores veje til sidst skilles

Størstedelen af alle unge, der har boet på Ulvskov har enten fået en eksamen eller tilbudt et arbejde. Mange af vores unge bliver selvforsørgende og det er vigtigt for os, at tiden på Ulvskov virker fremadrettet, så dét den unge erfarer også har en effekt på længere sigt. Man får derfor hjælp til at finde egne ressourcer, så man har nogle redskaber den dag man skal klare sig selv.

Til daglig passer de unge deres hverdag og går til forskellige fritidsaktiviteter. I weekender og ferier tilbydes de unge alderssvarende aktiviteter.

Dørene er åben på Ulvskov og vi kan altid finde tid til en fremvisning eller en kop kaffe.

ulvskov-personale